Erection of single storey rear extension and use of rear of ground floor as a 2-bedroom flat in Thornton Heath

Our involvement

Planning & Architecture


Preferred Partner Involvement

N/A


Project Outline

Sited in an interesting wedge-shaped plot, this project aims to convert the back of the ground floor furniture shop into a residential space and add an extension to the existing building.

The proposed design utilises the challenging shape of the existing building, combining commercial and residential space to achieve an innovative and effective ground floor plan.

Throughout the process of the design it was important to maintain and enhance the aesthetics of the building through landscape. All existing planting was maintained, and a variety of new species were added in between to give the building a varied and colourful appearance.


Outcome

Conditional approval at Local Level and Building Regulations Approval.

Erection of single storey rear extension and use of rear of ground floor as a 2-bedroom flat in Thornton Heath